~~Tanpa ilmu dan amal aku bukanlah insan sempurna,aku hanyalah seorang yang berdosa... Aku amat mencintai orang² yang soleh, meskipun aku BUKAN sebahagian dari mereka.... Aku sangat benci orang² yang bermaksiat, meskipun tanpa sedar, aku SEBAHAGIAN dari mereka..... Memang aku tak layak berbicara tentang ilmu AGAMA , tapi aku mahu bersama dengan orang² yang tinggi ilmu AGAMA nya~~!.

bkn semua org faham...

Posted by Dea at Monday, December 05, 2011
kiter kdg2 pelik gak dgn perangai mcm2 jenis org...eh nape plak kiter pelik? yerlah kiter ni ader gak kwn baik utk saling tegur menegur tapi kiter x rasa plak nak tegur dgn cara yg kasaq kater org utara...kalau dh kuar word2 yg x besh utk kiter baca tuh kira kasarlah kan...mungkin lain org lain cara kot...kdg2 situasi pun kena ambil kira kot...kot2 la....jawapan kot2 nih mmg x leh pakai sbb  x konfiden jer kan answer tu...kalau dak kat skola guna kot2 ni mmg kiter smash masa tuh jugak..aper kot2??? kiter ni selalu pakai baju kurung tau...

ader gak yg x setuju dgn kiter psl kiter suruh tick like kalau dia sahabat kiter dlm fb... mmglah x semudah tu utk jd sahabat...at least kiter bleh tau gak sape yg amik berat kat kiter walau sekadar di sini...dr duk cari salah org tu dah terang2 mmg x suka kiter jd sahabat diakan...kiter nak hepi2 dgn kengkawan bkn memberatkan otak dgn berfikiran negatif  dgn aper yg org lain buat...nih pendpt kiterlah...

kiter pun sgt x setuju biler nak tegur sahabat dgn ayat2 yg boleh bt org lain berfikir negatif terhadap kawan2 kiter tu...buruk ker baik ker kalau dh nama sahabat tu tegurlah dgn berhemah di luar sana...bkn di tempat yg org join sekadar nak hepi2 ...kiter baca pun rase terkejut skit...kalau kiter yg kena mcm tu mesti kiter malu dan bleh nanges...kiter nih lemah semangat bab2 kena kutuk nih...kiter lg rela membatukan diri dr join sama...sbb kiter takut kena smash kalau ayat kiter tersilap...

jgn fikir org lain semua fhm dgn aper yg kiter buat tu...budi bahasa budaya kita...(✿◠‿◠)...


0 comments:

Post a comment

 

Tentang Dea © 2010 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor